cizme-de-ploaie-copii-celavi

Primăverile ploioase cer cizme de ploaie

Când spunem primăvară, ne gândim instant la verdeață, copaci înfloriți, ghiocei gingași și zile cu soare. Doar că… în realitate, de multe ori, primăvara ne ia prin surprindere şi-n locul peisajului de mai sus, ne oferă ploaie, frig, vânt și vreme urâtă. Când dacă plouă o oră-două, nu ne supărăm. Dar când plouă zile la rând, deja stau altfel lucrurile, mai ales pentru că nu ne mai facem porția de plimbat pe afară. Din fericire, pentru zile cu zâmbete largi la joacă afară există o multitudine de cizme de ploaie și hăinuțe impermeabile, despre care vă povestim mai jos.

Continuă să citești

siguranta-bebelusului-casa-babyproof

Siguranța bebelușului: cum să îți faci casa childproof

Atunci când împărțiți locuința cu un bebeluș curios, este esențial să vă asigurați că aveți o casă childproof și că ați făcut totul în măsură pentru a asigura siguranța bebelușului. Pentru a înțelege cel mai bine cum vede un bebeluș lumea, puneți-vă în locul lui, la propriu. Așa veți identifica cel mai ușor obiectele mici, cele ascuțite sau cele care prezintă risc de pericol. În continuare, vă prezentăm o listă de recomandări pentru a vă face casa babyproof.

Continuă să citești

cumparaturi-nou-nascut

Ghid de cumpărături esențiale pentru un nou-născut

Dacă am face o filtrare după cele mai vitale lucruri de care are nevoie un nou-născut, am putea enumera fără dubii mama, lăpticul, scutecele, pătuțul și păturica de învelit. Lista nu se oprește însă aici, ci poate continua, atât în avantajul copilului, cât și în avantajul proaspeților părinți. Mai jos puteți găsi o listă utilă de produse necesare pentru copil, mamă și pentru calitatea vieții părinților.

Continuă să citești

haine-ieftine-vs-haine-de-calitate

Haine ieftine vs haine de calitate: când hainele ieftine sunt, de fapt, scumpe

Deși pare contradictorie, această afirmație este fondată. De ce? Unele haine ieftine par o afacere bună la momentul cumpărării, însă pe termen lung, achizițiile de genul acesta ajung să te coste mai mult. Pe de altă parte, hainele de calitate, ce au prețuri mai ridicate, pot fi considerate o investiție: vin foarte bine pe corp, au o prestanță excelentă și rezistă o perioadă mai mare de timp. În acest articol, discutăm despre calitate, preț și decizii cumpătate la cumpărături.

Continuă să citești

haine-lana-fiarta-tomky

Ce este lâna fiartă sau împâslită?

Dacă ideea de „lână fiartă” ți se pare suspectă, citește mai departe. Vei descoperi o mulțime de lucruri interesante despre procedeul de fierbere a lânii, din care rezultă așa-numită lână împâslită, un material „supra-inteligent” din care vei dori să ai cât mai multe haine în întreaga garderoba a familiei.

Continuă să citești

consum-de-apa-copii

De ce este important consumul de apă pentru copii

După aer, apa este una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem la dispoziție. Cu toate acestea, importanța acestui lichid vital este adeseori subestimată, chiar și de către adulți. Dacă oamenii pot supraviețui timp de 6 săptămâni fără mâncare, șansele lor de a trăi fără apă scad dramatic după o săptămână. Când vine vorba despre copii, absența apei din corp poate avea consecințe dramatice, într-un ritm mult mai alert. Mai departe vom discuta de ce este important consumul de apă pentru organism, mai ales pentru organismul tânăr, în formare, al copiilor noștri.

Continuă să citești

lana-merinos-recomandare-pentru-dermatita

Lâna merinos, recomandarea dermatologilor pentru pielea sensibilă sau dermatita atopică

Mulți oameni asociază lâna merinos, în mod greșit, cu mâncărime și înțepături și nu s-ar gândi vreodată că această fibră naturală este potrivită pentru o persoană care are o piele sensibilă sau cu probleme. Cu toate acestea, o echipă de cercetători de la Institutul de Dermatologie din Quuensland a realizat un studiu-pilot menit să studieze care este impactul fibrei de lână merinos în tratamentul afecțiunilor de piele cum este dermatita atopică. Citiți mai departe care au fost rezultatele studiului și de ce lâna merinos merită să fie tot mai populară în topul cumpărăturilor vestimentare.

Continuă să citești

joaca-in-frig-temperaturi-optime

Joaca în frig: la ce temperaturi putem scoate copiii la joacă?

E frig afară, am simțit deja pe pielea noastră în această iarnă, dar acesta nu e un motiv destul de bun să ne izolăm copiii în casă. Copiii iubesc să se joace afară, fie vară, fie iarnă. În sezonul rece, atracțiile sunt chiar mai mari: pot construi oameni de zăpadă, se pot distra cu alți copii cu jocuri cu zăpadă, pot face bulgări sau îngeri de zăpadă și așa mai departe. Când este însă prea rece pentru joaca în frig? Ce temperaturi sunt ok și când devine periculos pentru sănătatea lor să stea afară? Care este diferența dintre temperatura indicată de termometre și temperatura resimțită? Despre toate acestea povestim pe îndelete în acest articol.

Continuă să citești

bagajul-de-calatorie-al-copilului-la-munte

Ce să includeți în bagajul de călătorie al copilului în vacanța la munte

Se spune că arta împachetării bagajelor constă în a ști ce să lași în urmă. Acest principiu se aplică mai ales în cazul bagajelor unei familii cu copii, care sunt multe, mari și grele. Printre cele mai grele sarcini se numără pregătirea bagajului copiilor mici. Deși sunt atât de mici, ne miră mereu că bagajul lor este adeseori cel mai voluminos. Pentru a fi siguri că nu uitați ceva important acasă, v-am pregătit o listă de lucruri pe care să le includeți în bagajul de călătorie al copilului.

Continuă să citești

mituri-raceli-copii

Cele mai populare 8 mituri despre răceli la copii

Iarna este sezonul preferat al răcelilor așadar un sezon dificil pentru familiile cu copii. Pentru că orice părinte va încerca orice să își ajute copilul, de-a lungul timpului s-au născut tot felul de mituri nefondate, care s-au transmis de la om la om și au câștigat tot mai multă credibilitate. Citiți mai departe despre cele mai răspândite mituri despre răceli caracteristice sezonului rece, pentru a vă asigura că nu faceți aceleași greșeli.

Continuă să citești